Vi finns där du vill med vårt mobila koncept

Agapi Charter är ett företag med inriktning på äventyrskultur och äventyrsturism på sjön. Vår vision är att under säkra förhållanden kunna fläta samman en fantastisk naturupplevelse med intressant kulturhistoria. Allt kryddat med äventyr och den speciella energi man får till sjöss.

Agapi rekommenderar

Sälsafari

Vi startar från centrala Stockholm och väl ute ur hamnen accelererar vi och i lagom hög fart kommer vi att se miljön skifta från city till sommarstugeidyll och senare riktig havskänsla. Vi finner normalt sälkolonier och efter att vi har bekantat oss med dem  tar vi sikte på en av många öde kobbar och lägger ankar för att avnjuta en typisk svensk picknick. Efter att ha insupit den speciella energi och natur som finns ute i ytterskärgården tar vi oss hemåt genom nya farleder.

The Capital Tour: Sigtuna – Birka – Stockholm

Sigtuna – Rundturen startar i anrika Sigtuna som var Sveriges huvudstad från 970 till 1251 eKr. Många hus och byggnader restes för flera hundra år sedan. Borgruiner och fornlämningar står idag granne med moderna boningshus. Man kan nästan höra historiens vingslag genom ruinerna. Efter en kort introduktion från sjön vänder vi söderut och tar turen förbi ett flertal kungliga slott och genom en magnifik natur.
Birka – Vi färdas i cirka 1,5 timme och når Birka och Hovgården som var ett viktigt handelscenter för hela Nordeuropa. Arkeologer har grävt fram förhistoriska föremål som härstammar ända bort från Arabien. Detta var den viktigaste bosättningen för Vikingarna och den första stadsbildning med ca 1000 invånare. Birka övergavs troligen när Vikingarna flyttade sitt politiska centrum till Sigtuna.
Stockholm – Efter Birka kör vi mot Stockholm. Farleden till Stockholm kantas av gamla typiska skärgårdsstugor inklämda mellan ståtliga herresäten och moderna sommarhus. Vackert och tankeväckande: traditionella värden eller moderna tider? När vi passerar det kungliga slottet Drottningholm stannar vi till för att vinka till kungen.

Sandhamn

Förbered er för ett annorlunda äventyr och att på ett mycket trevligt sätt lära känna Stockholms skärgård under er färd till en av skärgårdens pärlor, Sandhamn. Endera åker vi raka vägen vilket tar c:a 1h 15min eller så åker vi i lite kringelkrokar och stannar kanske till för ett glas champagne eller varför inte varm glögg om vi pratar sen höst eller tidig vinter.

Champagnehyllan

Vår specialstrand, Champagnehyllan, ligger lagom långt från Stockholm och erbjuder en mysig skärgårdsmiljö. Där kör vi upp på sandstranden, tar fram picknickkorgen och njuter av eftermiddagssolen. Turen dit går via Vaxholm och Stegesund och på hemvägen får vi stifta bekantskap med Oskar Fredriks borg och snickarglädje på Hästholmen.

Skärgårdsäventyr

Ett exklusivt heldagspaket för svenska och utländska turister som vill lära känna skärgårdens smultronställen!

RIB orientering

RIB-orientering är en mycket uppskattad och rolig kombination av team-building och naturupplevelse. Vi delar upp sällskapet i olika båtar och teamen får ett sjökort med utlagda ”Way-Points” och oftast kombinerat med frågesport och kluriga utmaningar. Med en neutral kapten ska teamen försöka ta sig till slutmålet – en mysig plats ute i skärgården. Efter prisutdelning och en lättare förtäring eller en picknick vänder vi fören hemåt igen.

Vikingamiddag på Birka

Destinationen är Birka på Björkö, Mälarens populäraset utflyktsmål. Birka var hela Nordeuropas och vikingarnas viktigaste handelsstad för över 1 000 år sedan. Kombinera en rolig, intressant och vacker tur på Mälaren med lite vikingakultur och en riktig Vikingabuffé på restaurang Särimner. Resan till Birka bjuder på en resa i tiden där vi passerar slott och herrgårdar. Detta kombinerat med den havskänsla som Björköfjärden bjuder på och det rika fågelliv ge borgar för en intressant helhetsupplevelse. På Birka väntar en intressant guidad tur i den nyligen uppbyggda vikingabyn. Efter lite mjödmingel i museet avslutas besöket med en riktig vikingabuffé.

Skoklosters Slott

Destinationen är Skoklosters Slott världens mest välbevarade barockslott från sent 1600-tal. Slottet som uppfördes av fältmarskalk Carl Gustav Wrangel under den svenska stormaktstiden, har en mängd sevärdheter som bl.a den unika vapensamlingen och den sedan 1676 helt orörda bankettsalen. Kombinerat med den vackra slottsparken och omgivningarna är detta ett måste för både den svenska och internationella turisten. Resan dit tar, beroende på var vi startar, 0,5-2 timmar och erbjuder en mängd sevärdheter av olika karaktär. Om resan är längre än 1 timme stannar vi och tar en bensträckare och lite förfriskningar innan vi slutligen når målet.

Slottsturen – Steninge, Rosersberg, Wik, Sjö och Skoklosters Slott

Denna rundtur tar oss till ett antal historiska slott och kulturminnen, allt inramat av den vackra naturen. Kända slott som Steninge, Rosersberg, Wik, Sjö och Skokloster kommer att beskådas från sitt vackraste perspektiv, nämligen från Mälaren. Vi passerar även ett antal herrgårdar samt Sigtuna stad, Sveriges första huvudstad och även Fornsigtuna eller Signhildsberg som det idag heter. Vi slår av på takten och pratar lite om de olika slotten för att sedan på hemfärden göra en bensträckare vid Skokloster slott vilket naturligtvis kan kombineras med en guidad tur om så önskas.

Finnhamn, Björkskär, Tärnskär, Sandhamn

Exempel på populära ställen är Björkskär, Tärnskär, eller t.ex Finnhamn och i diskussion med er, beroende på var vi startar och önskad resetid kommer vi överens om det smultronställe som passar just er bäst! Vi startar från valfritt ställe i Stockholm eller t.ex från Vaxholm, Åkersberga eller Norrtälje för samma kostnad. Väl ute från hamnen accelererar vi och i lagom hög fart kommer vi att se miljön skifta från city till sommarstugeidyll.

Grisslehamn, Norrtälje, Öregrund, Söderarm

Roslagens skärgård med sina 13.000 öar har ett levande skärgårdslandskap med naturreservat, nationalparker, skärgårdsjordbruk och genuin skärgårsdsbebyggelse. Då vi transporterar våra båtar på trailer kan vi mycket kostnadseffektivt starta från valfri brygga i hela Roslagen! Resmål finns det gott om och vi har specialturer från Norrtälje, Grisslehamn och Öregrund. Detta område har ett mycket rikt fågelliv och det finns goda chanser att se havsörn.